BIAB Lås & Larm söker Serviceledare

BIAB Lås & Larm är i ett expansivt läge och därför söker vi nu en serviceledare inom elektroniska säkerhetssystem.

BIAB Lås & Larm är i ett expansivt läge och därför söker vi nu en serviceledare inom elektroniska säkerhetssystem. Du kommer att vara stationerad på vårat kontor i Tullinge.

BIAB Lås & Larm är en komplett leverantör av säkerhetsinstallationer i företags- och offentlig miljö.

Vi har sedan starten 1988 vuxit och utvecklats till ett av de främsta och mest stabila företagen

i branschen. Verksamheten innefattar inbrottslarm, passerkontroll, CCTV system, brandlarm, låssystem och integrerade systemlösningar.

 

Läs mer här och välkommen med din ansökan.

http://www.biablarm.se/om-biablarm/jobba-hos-oss/2021_Serviceledare/BIAB Lås & larm fortsatt samarbetspartner

BIAB Lås & larm fortsätter samarbeta med Tumba Hockey även över denna säsong.

- Vi är glada att BIAB Lås & larm, förutom att installera EVVA AIrKey, också säkerställer att vi har en bra support på det nya låssystemet under säsongen, säger Stefan Grahn från Tumba Hockey marknad. 

Läs hela nyheten på:

www.svenskalag.se/tumbahockey/nyheter/1571942/biab-las-larm-fortsatt-samarbetspartner


BIAB Lås och Larm blir Milestone GULD Partner

BIAB Lås & Larm har nu blivit utnämnd till guldpartner inom Milestones Partnerprogram.

BIAB Lås & Larm har nu blivit utnämnd till guldpartner inom Milestones Partnerprogram genom att utmärka sig gällande välutbildad personal och kundanpassade lösningar. 

De företag som blir partners till Milestone på guldnivå får tillgång till förmåner, incitamentsprogram samt extra resurser.

Läs mer om Milestone's VMS system här.Ni sköter väl Ert Systematiska Brandskyddsarbete

Systematiskt brandskyddsarbete (SBA) handlar om att förebygga brand och förhindra eller begränsa skador till följd av en brand. Ett regelbundet SBA ger dig kontroll över din anläggning.

I lag (2003:778) om skydd mot olyckor står det att ägare och nyttjanderättshavare av byggnader eller andra anläggningar ska vidta de åtgärder som behövs för att förebygga brand och för att förhindra eller begränsa skador till följd av brand.

BIAB Larm kan hjälpa Er att utföra den systematiska brandskyddsarbetet, genom att vi hjälper Er säkerställer Ni att brandskyddsåtgärder vidtas och underhålls på ett effektivt sätt.


Har du kontrollerat brandvarnaren?

Idag är det nationella Brandvarnardagen, så lägg in den första december i kalendern redan nu så att du inte glömmer till nästa år.

nu börjar ljusen tändas i alla hus och glöggen tas fram, den första December är nationella brandvarnardagen det är den dagen vi skall prova våra brandvarnare.

För att prova brandvarnaren så trycker vi in test knappen och håller den inne i cirka 5 sekunder så att vi hör att den fungerar, självklart så bytes batteriet ut om det är dåligt.

Om ni saknar brandvarnare i huset så kan du självklart beställa det från BIABLARM, med fördel så väljer du en brandvarnare med radiolänk, det vill säga om en börjar tjuta så tjuter alla andra också det är därför lämpligt att placera en brandvarnare i sovrummet så att man hinner vakna om olyckan skulle vara framme,

ett annat bra skydd är att ha en brandsläckare både i hemmet och på kontoret eller varför inte en i bilen också, vi säljer alla typer av släckare som uppfyller era krav. Varför inte beställa och ge bort i present till era nära och kära eller varför inte till er personal.

klicka här för att göra en beställning

  


Varför skall du använda dig av ett certifierat företag?

Varför skall man använda sig av certifierade företag? och varför är det viktigt för dig som kund att ställa krav på certifiering

"Certifiering är ett bevis på omfattande kunskap och kvalitet vilket innebär att man frivilligt ställer högre krav på sin verksamhet än de aktörer vilka inte är certifierade"

SBSC är ett Certifieringsorgan för brand och säkerhetsområdet, och har nu publicerat en folder om varför man skall använda sig av certifierade företag över de som inte innehar certifikat, klicka på länken för att läsa hela foldern.

Klicka här


Nu behöver vi mer personal till vårt kontor!

BIAB Larm söker Administratör/CAD-ritare

Du kommer att ha hand om dokumentationen som krävs för varje anläggning och se till att det flyter på kontoret i övrigt.

Du ska kunna arbeta i CAD LT 2014 (minst gått grundkurs), ha mycket god datavana samt ha lätt att lära dig nya dataprogram.

För att läsa hela annonsen klicka HÄR

Skicka ansökan via e-mail eller post senast 31/12, Tillträde snarast

Med vänliga hälsningar 

BIAB Larm


Vi är stolta över att kunna leverera Axema till våra kunder

Se nedan vad axema kan leverera

VAKA är vårt egenutvecklade passersystem som sedan lanseringen 2011 installerats på över 10 000 dörrar. VAKA utmärker sig genom en unik systemuppbyggnad såväl som på en lång rad innovativa funktioner.

Med VAKA slipper du kravet på separat server/dator för att driftsätta systemet, inte heller krävs någon licenshantering eftersom allt är inbyggt i systemet. Allt detta sparar dig mycket tid och pengar, från att komma igång till den fortlöpande driften.

Fördelar för användarna:

Talade instruktioner spelas upp i inbyggda högtalare för hur du passerar en dörr eller byter PIN-kod. Allt står även i klartext i displayen.

Slå på/av inbrottslarm. Det kan inte bli enklare - talmeddelande säger hur du skall göra parallellt med klartext i displayen.

Allt-i-ett där du får ett passersystem, kodlås, porttelefon och postens IR i en och samma läsarterminal.

Anpassad för funktionshindrade. Du kan enkelt ställa in dörröppningstiden och styrningen av dörrautomatiken så att tiden och sättet för passage anpassas för varje användare.

Porttelefonen - där du väljer om besökare vid porten skall ringa till din fasta hemtelefon, din mobiltelefon eller till en bärbar Gigaset telefon.   

Webbklienten - där du enkelt administrerar systemet, lägger till/tar bort användare, tilldelar behörigheter etc.

Tagg/bricka istället för nycklar. Du slipper problemet att behöva byta lås om någon tappar bort sina nycklar. När man tappar en tagg så behöver du bara spärra eller ta bort den i systemet och tilldela användaren en ny med ett par knapptryckningar, sen är det klart. Det sparar både tid och pengar.

Ha koll på vem som har tillträde till gemensamma utrymmen, och när.ATS 3500 ch 4500 Godkända i Larmklass 2 och 3

Då var Larmklass 3 certifieringen klar på våra senaste centralapparater i marknadens mest flexibla säkerhetssystem Advanced. 

Advanced är det kompletta säkerhetssystemet anpassat för dels bostad eller kontor dels till de mer krävande integrerade projekten med stora krav på styrningar, funktioner, larmöverföring etc. 

Med sina 512 sektioner, 64 larmområden och 64 kortläsare täcker den upp de mesta kraven som ställs på denna typ av projekt. 

I och med detta är ATS Advanced centralerna godkända i Larmklass 2 och 3 tom 2021-10-02. 

Klicka här för mera informationGrilla i sommar?

Ska du grilla i sommar? har du koll på säkerheten?

Visst är det härligt nu när det börjar bli lite varmt, några av er kanske redan har tagit fram grillen för andra kanske det är premiär. Tänk på säkerheten när ni grillar och håll alltid uppsikt på grillen även när ni är klara. 

Trevlig grillning från oss på BIABLARM!

här följer lite tips från brandskyddsföreningen 

http://www.brandskyddsforeningen.se/i-hemmet/grillning


Glad Midsommar

Glad midsommar önskar alla på BIAB Larm


BIAB Larm är nu APTUS Certifierade

BIAB Larm har valt att certifiera sig inom APTUS

Har ni några funderingar eller är intresserade av en APTUS lösning. Kontakta oss så hjälper vi er


Brandvarnare Genius H/Hx

Genius H/Hx - Det är skillnad på brandvarnare och brandvarnare!

Genius H – den intelligenta brandvarnaren kombinerar kostnadseffektivitet med revolutionerande rökdetektorteknologi som garanterar oöverträffad säkerhet och bekvämlighet, vilket sätter den i en klass för sig. Genius H används med fördel i privatbostäder och flerfamiljsbostäder för tidig upptäckt av rök.

Falsklarm är ett minne blott – Genius H anpassar sig intuitivt efter villkoren i miljön där den används. ”Genius H Real Alarm” garanti gör brandvarnaren till den första att försäkra dig om omfattande säkerhet även när omgivningsförhållanden varierar eller driftsfel uppstår.

Tack vare samspelet mellan ”state-of-the-art” rökdetektorteknologi och mikroprocessor samt optimal design, reser sig Genius H ovanför konkurrensen som den mest tillförlitliga fristående brandvarnare i sitt produktområde.

Den intelligenta radiobrandvarnaren Genius Hx går in i en ny dimension av trygghet och säkerhet med radiomodulerna ”Basic” och ”Pro”. Genius Hx är den första trådlösa brandvarnaren som kan skapa kollektiva larmgrupper.
En övertygande lösning
Interferensfri radioöverföring på frekvens 868.3 MHz.
Ingen radio smog: radiosignaler sänds endast vid en verklig händelse.
Radioöverföring på bara tre sekunder.
Repeaterfunktion
För att överbrygga större avstånd och på ett tillförlitligt sätt sända radiosignalen är varje brandvarnare Genius Hx utrustad med en repeater. Den fungerar som en signalförstärkare genom att plocka upp radiosignalen och vidarebefordra den till närmaste brandvarnare och även om en radiosignal misslyckas, söker repeatern automatiskt upp snabbast möjliga väg till nästa detektor.

Genius H/Hx egenskaper:
- Fast monterat 10-års batteri
- VdS-godkänd i överensstämmelse med DIN EN14604
- Integrerad realtids klocka
- Larmminne
- Mute-krets
- Smuts-/dammkompensation
- Låg batterisignal avstängd nattetid
- Kombinerad siren (85 dB) och optisk signalering

A2 110 48: Brandvarnare Genius H
A2 110 49: Brandvarnare Genius Hx

Genius Hx med radiomodul Basic eller Pro:
Upp till 70 radiolinjer med ID koder för 20 brandvarnare per linje
6 kollektiva larmgrupper (Pro)
Sänder på radiofrekvensen 868.3 MHz
Övervakning av radiolänk (Pro)
Signalförstärkning genom repeaterfunktion
Testfunktion med reducerad volym
Knappfunktion för att spåra utlöst brandvarnare

A2 110 50: Radiomodul Genius Hx Basic
A2 110 51: Radiomodul Genius Hx Pro

Elektroskandia Securitys foto.


ASSA lanserar en ny version av Aperio L100S

L100S är en trådlös online läsare som består av ett batteridrivet ellås (BL580 eller BL480), en RFID-läsare för placering på utsidan av dörren, en kontrollenhet, batterihållare på insidan av dörren samt batterier. Den finns för både standarddörrar och smalprofildörrar och med eller utan knappsats. L100S lanseras nu i version 3 (V3) och kommer därmed att ha samma plattform som E100S V3.

Nyheter i Aperio L100S V3:

·         Flera HF teknologier i samma läsare: MIFARE Classic, MIFARE DESFire EV1, MIFARE Plus, iCLASS och SEOS

·         Samtidig läsning av flera teknologier

·         Snabbare avläsning/respons

·         10 sekunders svarstid vis pulsöppning

·         Escape/return funktion

·         Dörrstatus

·         Detektering av öppning via inre handtag

Certifieringar:

L100S V3 är certifierad för CE, EN14846 och EN179. Om krav på utrymning eller brand krävs, skall L100S installeras med de ABLOY trycken som läsaren har testats och certifierats med. Kontakta ASSA AB för mer information.

Tekniskt bra att veta:

  • För att kunna ansluta L100S till hub AH30 1-8, krävs minst version 3.0.0 i hub.
  • För information om hur du bygger ut befintliga system och hubbar med Aperio V3, kontakta din tekniska säljare
  • Det går inte att uppgradera en L100S v2 till en v3 


Nya aspirerande detektorer från Securiton

ASD 531, en av två nya aspirationssystem från Securiton.

Securiton lanserar nu ASD 532 och ASD 531, två nya aspirationssystem för tidig upptäckt av brand. De nya enheterna är avsedda för användning i små och mellanstora anläggningar. ASD 532 och ASD 531är komplement till det befintliga aspirationssystemet ASD535.

Nu har Securiton ett komplett sortiment av aspirationssystem. De nya systemen är mer tillämpliga än ASD 535 för övervakning av enstaka utrymmen samt mindre och mellanstora ytor. Samtliga aspirationssystem kan anslutas direkt via en adressenhet på brandlarmsslinga. Securiton har anpassat priset på de mindre enheterna för att täcka alla segmenter på marknaden. Även driftsättningen är förenklad, vilket möjliggör kostnadsbesparningar. Samtliga enheter har IP54 klass med en bred temperaturräckvid och klarar av de flesta krävande miljöerna.

Den mindre av de två nya modellerna heter ASD 531. Med detta system är det möjligt att bygga en topologi bestående av en ett rör på upp till 75 meter med max. 12 samplingshål. Detektorn kan programmeras direkt på enheten i tre steg utan en PC. Även användningen av den minsta enheten i ASD-familjen är extrem enkel. Trots dess storlek har ASD 531 förmågan att upptäcka branden i ett tidigt skede. Såväl som de större enheterna, är aspirerande detektorn utrustad med samma välbeprövade och högkänsliga detektorn som ASD 535. Detektorn har även en väldigt lång livslängd. Letar du efter en liten och högteknologisk aspirationssystem som kan snabbt och smidigt monteras och driftsättas är ASD 531 ditt val.

ASD 532 som är perfekt anpassad för mellanstora anläggningar har en kapacitet att hantera ett rör på 120 meters längd med max. 16 samplingshål. Med rörprojekteringsverktyget Pipeflow kan du designa ditt eget system: det är möjligt att projektera röret i flera rörgrenar (T-, H-, U- eller osymmetriskt). Programmering sker via programverktyget ASD Config via PC:n för komplexa installationer eller EasyConfig direkt på enheten för mindre, symmetriska installationer. Behöver du en enhet med avancerade användningsmöjligheter är ASD 532 den perfekta lösningen.


BIAB Larm satsar på MILJÖ

BIAB Larm har valt att satsa på el-hybrid bilar för att minska miljöpåverkan.

Då ett av BIAB Larms största miljömål är att sänka utsläppen från de bilar vi användes har vi beslutat att investera i 2st el-hybrider VW Golf.

Detta för att vi som företag gör allt vi kan för att påverka miljön till det positiva.