Nya aspirerande detektorer från Securiton

ASD 531, en av två nya aspirationssystem från Securiton.

Securiton lanserar nu ASD 532 och ASD 531, två nya aspirationssystem för tidig upptäckt av brand. De nya enheterna är avsedda för användning i små och mellanstora anläggningar. ASD 532 och ASD 531är komplement till det befintliga aspirationssystemet ASD535.

Nu har Securiton ett komplett sortiment av aspirationssystem. De nya systemen är mer tillämpliga än ASD 535 för övervakning av enstaka utrymmen samt mindre och mellanstora ytor. Samtliga aspirationssystem kan anslutas direkt via en adressenhet på brandlarmsslinga. Securiton har anpassat priset på de mindre enheterna för att täcka alla segmenter på marknaden. Även driftsättningen är förenklad, vilket möjliggör kostnadsbesparningar. Samtliga enheter har IP54 klass med en bred temperaturräckvid och klarar av de flesta krävande miljöerna.

Den mindre av de två nya modellerna heter ASD 531. Med detta system är det möjligt att bygga en topologi bestående av en ett rör på upp till 75 meter med max. 12 samplingshål. Detektorn kan programmeras direkt på enheten i tre steg utan en PC. Även användningen av den minsta enheten i ASD-familjen är extrem enkel. Trots dess storlek har ASD 531 förmågan att upptäcka branden i ett tidigt skede. Såväl som de större enheterna, är aspirerande detektorn utrustad med samma välbeprövade och högkänsliga detektorn som ASD 535. Detektorn har även en väldigt lång livslängd. Letar du efter en liten och högteknologisk aspirationssystem som kan snabbt och smidigt monteras och driftsättas är ASD 531 ditt val.

ASD 532 som är perfekt anpassad för mellanstora anläggningar har en kapacitet att hantera ett rör på 120 meters längd med max. 16 samplingshål. Med rörprojekteringsverktyget Pipeflow kan du designa ditt eget system: det är möjligt att projektera röret i flera rörgrenar (T-, H-, U- eller osymmetriskt). Programmering sker via programverktyget ASD Config via PC:n för komplexa installationer eller EasyConfig direkt på enheten för mindre, symmetriska installationer. Behöver du en enhet med avancerade användningsmöjligheter är ASD 532 den perfekta lösningen.